Angstlidelser er en samlebetegnelse for tilstander preget av angst eller frykt. Sammen med angsten følger ofte symptomer som irritabilitet, tristhet, tretthet, hodepine, nummenhet i hender og føtter, muskelsmerter, skjelvinger og rykninger, pustevansker, svetting, konsentrasjonsvansker og søvnproblemer.
Noen former for angst er forbundet med bestemte objekter eller situasjoner (fobisk angst), andre er ikke knyttet til bestemte ting, og man vet ikke hva man er redd for. Tilstanden kan være preget av vedvarende bekymringer, rastløshet, uro og irritabilitet (generalisert angst) eller komme som plutselige anfall (panikkangst).
Sentralt i behandlingen av angst er kartlegging av dysfunksjonelle tanker med tilhørende adferdsmønstre. Kognitiv terapi er en godt dokumentert tilnærming som forener eksponeringsterapi og samtaleterapi. I Suento helse vil behandlingstilnærmingen derfor i hovedsak være kognitiv terapi der man forsøker å bryte «den onde sirkelen» som virker opprettholdende for angsten. I stedet vil man gjennom terapi ha fokus på eksponering og samtidig redusere unngåelse og trygghetsstrategier. Dersom terapi alene ikke fører frem, kan man kombinere kognitiv adferdsterapi med medikamentell behandling.